Bir bardak su ve stres

Man holding glassYaşlı adam yüzlerce kişiden oluşan ve son derece dikkatli bir seyirci kitlesinin önünde stres yönetimini anlatıyordu. Eline bir su bardağı aldı. Herkes onun “yarısı dolu” ya da “yarısı boş” bardak fikrine değineceğini düşündü. Ancak o bunun yerine, yüzünde bir gülümsemeyle, şu soruyu sordu:

“Bu su bardağının ağırlığı nedir sizce?”

Onlarca kişiden 80 ila 200 gram arasında değişen yanıtlar aldı.

stress-cartoonAdamın yanıtı:

“Mutlak ağırlığın bir önemi yoktur. Yanıt, bardağı elimde ne kadar süre tuttuğuma göre değişir. Bir dakika boyunca tutarsam, sorun olmaz. Bir saat tutarsam, kolum ağrır. Bütün bir gün tutarsam kolum tamamen uyuşur ve felçli gibi olur. Her durumda, bardağın ağırlığı değişmez, ancak ne kadar uzun süre tutarsam, o kadar “ağırlaşır”. Stres, ağırlığın kaynağı olan bardaktan çok, sizin bunu taşıma şeklinizden doğan bir sonuçtur.

 

 

 

Su bardağı ve stres

“Yaşamımızdaki stres ve endişeler bu su bardağı gibidir

  • Bir an düşündüğünüzde hiçbir şey olmaz.
  • Biraz daha uzun düşünürseniz, canınız yanmaya başlar.
  • Bütün bir gün düşünürseniz, kendinizi felçli gibi hissedersiniz, başka hiçbir şey yapamazsınız”

Young Man LaughingÇözüm: Bardağı bırakmak

Bardağı mümkün olduğu kadar düzenli aralıklarla elinizden bırakmayı düşünmelisiniz. Kimi zaman stres engellenemez, ancak buna karşın, her birimizde bununla yüzleşme şeklini seçme gücü vardır. Bırakın doğa işini yapsın ve zihniniz dinlensin.

Aracınıza özen gösterin, çünkü yaşamınız boyunca size eşlik edecek odur. Elinizi ağrıtan bardağı arasıra bırakıp dinlenmeyi unutmayın.

Yorum bırakın

error: Content is protected !!